Linkovi

Tači: Odnosi CG i Kosova da budu model za region


Hasim Taci president of Kosovo

Predsjednik Kosova, Hašim Tači, ocijenio je danas da odnosi Crne Gore i Kosova treba i mogu da budu model svima u regionu Zapadnog Balkana, saopštila je crnogorska vlada nakon sastanka crnogorskog premijera, Duška Markovića, sa kosovskim zvaničnicima.

Razgovorem sa Tačijem i predsjednikom Skupštine Kosova, Kadri Veseljijem, crnogorski premijer je danas okončao posjetu Kosovu gdje se juče sastao sa premijerom Ramušom Haradinajem sa kojim je, pored ostalog razgovarao i o sporu oko demarkacije između Podgorice i Prištine.

Vlada je saopštila da su na sastancima potvrđeni odlični odnosi Crne i Kosova, uz ocjenu da obje države imaju jasne vizije budućnosti u evropskim integracijama, kao i da je tom prilikom ponovljena podrška Crne Gore evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Kosova.

"Tači i Veselji iskazali su posebnu zahvalnost Markoviću, ukazujući na značaj prve zvanične posjete crnogorskog premijera Kosovu", piše u saopštenju.

Tokom susreta sa crnogorskim premijerom, Tači je ocijenio da crnogorsko-kosovski odnosi treba i mogu da budu model svima u regionu Zapadnig Balkana, kažu u vladi.

"Marković je, čestitajući najvišim zvaničnicima Kosova desetogodišnjicu nezavisnosti, apostrofirao znaćaj sprovođenja svih odluka u vezi sa statusom crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu", saopštila je Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

Prema tom saopštenju, Marković je Tačiju ukazao na sva prava koja uživaju pripadnici albanske zajednice u Crnoj Gori, a sagovornici su postigli punu saglasnost o potrebi konkretnog djelovanja dviju vlada na boljem infrastrukturnom povezivanju i ukupnom produbljivanju ekonomskih veza.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG