Linkovi

Još pet slučajeva u Andrijevici, stiglo preko četiri miliona donacija


Nakon što je u srijedu utvrđeno da je stariji stanovnik gradića Andrijevica na sjeveru Crne Gore obolio od koronavirusa, ljekari su u petak saopštili da je još pet osoba iz ovog mjesta sa oko 1000 stanovnika pozitivna na Covid-19.

"Četiri nova oboljela su iz uže porodice prvog pacijenta, a peta zaražena osoba je jedna njihova komšinica", rekao je direktor beranske Opšte bolnice Budimir Dabetić.

Zbog činjenice da je nekoliko dana liječen u Domu zdravlja u Andrijevici, većio dio zaposlenih ovog doma zdravlja nalazi se pod mjerama samoizolacije, saopštio je Dabetić, prenose Vijesti i RTCG.

Vlada Crne Gore saopštila je na Tviteru da je na račun Nacionalnog koordinacionog tima (NKT) za sprječavanje širenja zaraznih bolesti danas do 14 sati uplaćeno 4.275.477,44 eura i 42.000 dolara.

Kad se vrijedne ruke slože, sve se može - pa i do više od četiri miliona eura za manje od deset dana", saopštila je Vlada, navodeći da će se sva sredstva uplaćena na žiro račun NKT trošiti transparetno.

Predsednik Milo Đukanović u Podgorici 27. marta 2020.
Predsednik Milo Đukanović u Podgorici 27. marta 2020.

"U skladu sa sugestijama donatora i za potrebe podrške sistemu u borbi protiv posljedica koronavirusa, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana", saopšteno je iz Vlade.

Klinički centar Crne Gore, u kome se liječi 14 od 75 zaraženih koronavirusom, u petak je posjetio i predsjednik Milo Đukanović, a ispred te zdravstvene ustanove, po naredbi ministarstva odbrane, raspoređeni su pripadnici Vojske Crne Gore.

Broj oboljelih od koronavirusa u Crnoj Gori porastao je na 75, od čega po 27 u Tuzima i Podgorici, uz jedan smrtni slučaj 65-godišnjaka iz Herceg Novog.

XS
SM
MD
LG