Linkovi

MVP: Državljanin CG na Dajmond Princesu ipak nema koronavirus


Brod Dajmond princes, arhivska fotografija
Brod Dajmond princes, arhivska fotografija

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je u ponedjeljak da crnogorski državljanin na kruzeru Dajmond Princes u Japanu, za koga je prvobitno saopšteno da je pozitivan na koronavirus, ipak nije zaražen tim virusom.

“Ministarstvo vanjskih poslova obavještava da su, prema informacijama Ministarstva zdravlja Japana, dodatne analize pokazale da je državljanin Crne Gore koji se nalazi na brodu „Diamond Princess“ negativan na korona virus”, piše u današnjem saopštenju MVP.

Prema navodima saopštenja, japanski nadležni organi su informisali Ministarstvo vanjskih poslova da “stoga nema potrebe da crnogorski državljanin bude transportovan u bolnicu”.

“Ministarstvo vanjskih poslova je u stalnom kontaktu sa našim državljaninom, on se osjeća dobro i upoznat je sa rezultatima novog testa", navodi se u saopštenju.

Prehodno su Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i MVP Crne Gore saopštili da je neimenovani član posade Dajmond Princesa iz Crne Gore pozitivan na test virusa Covid - 19.

Od 3,700 putnika “Dajmond princesa”, najmanje 634 su oboljele - od kojih dvije preminule - od najnovijeg tipa koronavirusa, što je najveći bilans oboljelih od Covid 19 izvan Kine.

Lokalni mediji su ranije prenijeli da je, pored člana posade iz Crne Gore, na brodu Dajmond Princes bilo i četrnaest državljana Srbije, kao i jedan državljanin Sjeverne Makedonije koji je bio pozitivan na testu.

XS
SM
MD
LG