Linkovi

Crna Gora: Preminula četvrta osoba pozitivna na Kovid 19


Montenegro, Podgorica, People pass behind a police checkpoint after the government tightened up measures for coronavirus
Montenegro, Podgorica, People pass behind a police checkpoint after the government tightened up measures for coronavirus

Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori saopštile su da je u Kliničkom centru umro 79-godišnji muškarac koji je bio pozitivan na Kovid 19, uz druga hronična oboljenja, pa je broj smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom porastao na četiri, uz 274 zaražene i devet izliječenih osoba.

"Muškarac (1941.) preminuo je večeras od posljedica infekcije korona visusom u Jedinici intenzivnog liječenja Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore”, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

KCCG navodi i da je pacijent je, osim Kovid 19, imao komorbiditete, odnosno, druga hronična oboljenja, te da su do sada u Crnoj Gori preminule četiri osobe pozivitne na Kovid 19.

Ranije danas član Kriznog medicinskg štaba, Aleksandar Kujović, saopštio je da su danas iz Kliničkog centra u Podgorici otpuštena četiri pacijenta za koje je dvostrukim testiranje utvrđeno da više nemaju Kovid 19 infekciju, dok još za jednu osobu čekamo rezultat potvrdnog testa.

Kujović je rekao da je u toj ustanovi hospitalizovano 19 pacijanata, od čega dvanaest na Infektivnoj klinici, tri na Odjeljenju pulmologije Interne klinike i četiri na Intenzivnoj njezi, od kojih troje na respiratoru.

U međuvremenu, Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) za sprječavanje širenja zaraznih bolesti na današnjoj sjednici je ublažilo mjere za stanovnike Opštine Tuzi, koji su prethodnih 21 dan proveli u karantinu zbog opasnosti od širenja virusa, nakon što se 38 stanovnika tog mjesta inficiralo na jednoj sahrani.

Novom naredbom NKT-a za opštinu Tuzi, omogućava se izlazak iz kuće jednom članu domaćinstva od 5 do 15 sati, te dozvoljava rad apoteka i prehrambenih prodavnica od 8 do 14 časova.

XS
SM
MD
LG