Linkovi

Marković predstavio listu DPS: Kampanja će biti pozitivna


Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista DPS Duško Marković predstavio je na konferenciji za medije listu za izbore u oktobru, koju predvodi predvodi premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović. (foto crna.gora.me)
Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista DPS Duško Marković predstavio je na konferenciji za medije listu za izbore u oktobru, koju predvodi predvodi premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović. (foto crna.gora.me)

Zamjenik predsjednika vladajuće Demokratske partije socijalista Duško Marković predstavio je danas osnovne elemente programa stranke i poslaničku listu, na kojoj je, kako je kazao, više od pola novih imena u odnosu na listu sa prethodnih izbora.

Cilj liste Demokratske partije socijalista i svakog pojedinca na njoj je pobjeda na izborima, kazao je zamjenik predsjednika stranke, Duško Marković, poručujući da se iz njihovog programa jasno vidi da u DPS-u znaju šta treba da rade.

Što se novih imena na listi tiče, Marković je objasnio:

„To govori o širini kadrovske baze DPS-a i čvrsto vjerujemo da lista koju smo ponudli građanima obezbjeđuje dosledno sprovođenje u život našeg izbornog programa. Vodili smo računa o ravnomjernoj zastupljenosti mladih, žena i pripadnika svih nacionalnih i vjerskih grupacija“, rekao je on na konferenciji za novinare.

Nosilac liste je Milo Đukanović, a poslije njega slijede Duško Marković, Milutin Simović, Daliborka Pejović, Mevludin Nuhodžić, Tarzan Milošević, Branimir Gvozdenović, Zorica Kovačević, Miodrag Radunović i Vladan Vučelić.

Marković je odgovorio odrično na pitanje da li je izjava premijera Mila Đukanovića da nije vjenčan sa politikom nagovještaj njegovog povlačenja sa državnih funkcija.

„Ne. To je samo potvrda vizionarstva predsjednika partije. Svaka druga izjava bi bila potcenjivanje onog što je crnogorski potencijal, posebno u DPS-u. U našoj partiji imamo ljude koji su sposobni da preuzmu svaku odgovornu dužnost. To nije nikakva najava nego vizionarski odnos prema potencijalu koji Crna Gora ima“, kazao je on.

Kampanja DPS-a će, kako je rekao, biti pozitivna. „Kampanja koja će ponuditi viziju za državu i građanina i njegovu porodicu. Nećemo se služiti retorikom i političkom taktikom naših političkih protivnika“.

DPS će, kako je naveo, uvijek uzvratiti ako bude primorana.

„DPS nije jaka decenijama jer je uzmicala pred neosnovanim kritikama i neozbiljnom političkom konkurencijom, nego zato što je umjela da dogovori i definiše svoju poziciju, ali će ona uvijek biti pozicija u interesu građanina i države, a ne konkretnog ili pojedinačnog interesa“, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima, imajući u vidu da je Crna Gora na spoljnopolitičkom planu na sigurnom putu, to će relaksirati Vladu da maksimalno bude posvećena unutrašnjem razvoju, snaženju ekonomije, obezbjeđenju ravnomjernijeg regionalnog razvoja, rješavanju prije svega problema nezaposlenosti, kao i realnijeg i efikasnijeg ostvarivanja funkcije socijalne države.

XS
SM
MD
LG