Linkovi

Policija ušla u Kneževićevu A1 televiziju


Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević (rtcg.me)
Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević (rtcg.me)

Inspektori za privredni kriminal crnogorske policije, po nalogu Specijalnog držvnog tužilaštva, ušli su danas u lokalnu Televiziju A1 biznismena Duška Kneževića koga tužilaštvo potražuje pod sumnjom u milionsko pranje novca, potvrdio je Glasu Amerike izvor iz crnogorske policije.

Isti izvor navodi da je u toku izuzimanje poslovne dokumentacije televizije u vlasništvu biznismena, za kojim je raspisana nacionalna potjernica nakon što je izbjegao pritvor sklanjajući se u inostranstvo, odakle je pokrenuo medijsku kampanju protiv crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i vladajuće partije, optužujujući ih za korupciju.

Kneževićeva Atlas Grupa saopštila je da “nije jasno koji je formalni povod upada policije”, ali i da je pozadina policijske akcije “očigledna”, prenosi portal Vijesti.

Reagujući na najnoviju akciju državnih organa pod sumnjom u navodne milionske malverzacije u biznismenovim kompanijama, Knežević je saopštio da je “svjestan svih posljedica koje donosi suprotstavljanje diktatoru, i spreman na njih”, optužujući institucije da “maltretiraju” njegove saradnike.

"Diktator i njegovi poslušnici, odnosno saučesnici, koji sada mene love, uskoro će sami postati lovina", saopštio je Knežević.

On je u lokalnim medijima i na društvenim mrežama ranije objavio audio i video materijal koji navodno ukazuje na korupciju predsjednikovog bliskog saradnika i bivšeg viceguvernera Centralne banke, koju su saslušani povodom objavljenih snimaka.

U seriji svakodnevnih objava u kampanji za koju vjeruje da će izazvati “politički zemljotres”, vlasnik Atlas grupe je, pored ostalog, optužio Mila Đukanovića za pokušaje preuzimanja njegovog biznisa u Crnoj Gori i navodno posjedovanje vile od 2000 kvadrata u rezidencijalnoj četvrti Podgorice.

Đukanović je negirao Kneževićeve tvrdnje, navodeći da nije vlasnik vile vrijedne 10 miliona eura, ali i potvrdio da mu je vlasnik kuće nudio nekretninu na prodaju, te da mu je predsjednik rekao da nije zainteresovan.

“Možda ostatak života želim da provedem u kući, a ne u stanu”, rekao je Đukanović i dodao da kuća “nije na moje ime, hoće li biti, vidjećemo''.

On je takođe negirao Kneževićeve tvrdnje da su osumnjičeni vlasnik Atlas Grupe i drugi biznismeni po njegovom nalogu “reketirani” za potrebe vladajuće partije, navodeći da je sve bilo po zakonu i da su donacije bile dobrovoljne.

Kneževića tužilaštvo sumnjiči da je formirao kriminalnu organizaciju koja je zloupotrebom ovlašćenja u privredi stekla milionsku korist, a nekoliko njegovih saradnika je privođeno u istom slučaju.

XS
SM
MD
LG