Linkovi

Jačanje saradnje institucija u Crnoj Gori


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević (C) tokom današnjeg potpisivanje memoranduma (MUP)
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević (C) tokom današnjeg potpisivanje memoranduma (MUP)

Ministar unutrašnjih poslova potpisao je Memorandum o saradnji i razmeni podataka u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma sa predstavnicima relevantnih institucija

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević potpisao je danas Memorandum o saradnji i razmjeni podataka u oblasti sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma sa predstavnicima Ministarstva finansija, Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma, Centralne banke Crne Gore, Komisije za hartije od vrijednosti i Agencije za nadzor osiguranja

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je da današnje potpisivanje memoranduma o saradnji između domaćih insititucija ne znači da do sada nije bilo saradnje među njima. On je istakao da je cilj memoranduma samo jačanje dosadašnje saradnje.

"To što je potpisan današnji memorandum ne znači da saradnje do sad nije bilo među domaćim insitiucijama. Cilj ovog memoranduma je da tu saradnju ojačamo i kao što ćete vidjeti iz samog teksta određujemo dinamiku saradnje i ljude koji su odgovorni za saradnju i razmjenu informacija. To je memorandum operativnog karaktera koji ne uspostavlja insitucionalnu saradnju već je čini operativnijom", rekao je Konjević nakon današnjeg potpisivanja Memoranduma o saradnji i razmjeni podataka u oblasti sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Direktor Uprave za spriječavanje pranja novca i finansiranja terorizma Vesko Lekić, nakon potpisivanja memoranduma o saradnji, rekao je da je njegovo potpisivanje značajno za dalji rad na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Bez obzira što nam je Evropska komisija preporučila potpisivanje ovakvog sporazuma i mi sami smo prepoznali njegovu važnost. Za borbu protiv svih vidova kriminala veoma je važna unutrašnja ppovezanost državnih organa", rekao je Lekić.

Memorandum su potpisali predstavnici Ministarstva finansija, Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma, Centralne banke Crne Gore, Komisije za hartije od vrijednosti i Agencije za nadzor osiguranja.
XS
SM
MD
LG