Linkovi

CG od Hrvatske traži izručenje člana "kavačkog" narko kartela


Crnogorska policija (ilustracija)
Crnogorska policija (ilustracija)

Ministarstvo pravde Crne Gore saopštilo je da će od Hrvatske zatražiti izručenje crnogorskog državljanina Miloša Radonjića, uhapšenog prošle nedjelje u Slavonskom brodu zbog falsifikovanja dokumenata, da bi mu se pred domaćim sudovima sudilo zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga.

U tom resoru su hrvatskoj agenciji Hina objasnili da tek predstoji početak postupka izručenja Radonjića, koga lokalni mediji smatraju vosokopozicioniranim članom jednog od dva suprotstavljena crnogorska narko klana čiji su nemilosrdni obračuni posljednjih godina odnijeli na desetine života.

"Za njim je raspisana međunarodna poternica po naredbi Višeg suda u Podgorici, radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije..... i krivičnog dela omogućavanje uživanja opojnih droga. Ministarstvo pravde Crne Gore će od nadležnih organa Republike Hrvatske zatražiti izručenje ovog lica", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Crnogorski istražitelji vjeruju da je Radonjić navodno jedan od šefova "kavačkog kriminalnog klana" iz Kotora, koji je do sada preživio više pokušaja ubistva.

Prema informacijama koje prenose hrvatski mediji, Radonjić je uhapšen prošle nedjelje jer je navodno uz zahtjev za izdavanje pasoša u Novoj Gradiški priložio lažna dokumenta, da bi potom bio priveden u Županijski sud u Slavonskom brodu gdje mu je određen istražni zatvor.

Pored postupka koji se vodi protiv njega, Radonjić se potražuje i radi izdržavanja četvoromjesečne kazne na koju je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, saopštila je nedavno crnogorska policija.

XS
SM
MD
LG