Linkovi

Pažin: Uskoro odluka o izručenju Sindjelića Hrvatskoj


Zoran Pažin, ministar pravde Crne Gore

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin saopštio je danas da će uskoro biti donijeta odluka o tome hoće li srpski državljanin Saša Sindjelić, svjedok-saradnik u slučaju “državni udar” koji je nedavno uhapšen po potjernici Interpola Zagreb zbog odsluženja kazne za ubistvo, biti izručen Hrvatskoj.

Odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Miluna Zogovića da li će i kada Hrvatskoj biti izručen Sinđelić, Pažin je u parlamentu rekao da je slučaj koji se odnosi na molbu za izručenje za Ministarstvo pravde “predmet kao i svaki drugi”.

"Neće ministar pravde imati drugačiji stav u ovom predmetu u odnosu na sve druge koji se odnose na ekstradiciju", rekao je Pažin u odgovoru poslaniku DF-a.

Pažin je podsjetio da o ispunjenosti uslova za ekstradiciju odlučuje sud, navodeći da on poštuje stavove suda kada je u pitanju međunarodna pravna pomoć, kao i da je u toku i upravni postupak po zahtjevu za azil koji je Sinđelić podnio zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

"Sačekajmo odluku MUP-a i nemojmo da spekulišemo kako, navodno, postoje različiti stavovi između ministara pravde i unutrašnjih poslova”, rekao je Pažin. “Ti stavovi su veoma harmonični i vrlo brzo ćete biti u prilici da vidite šta će biti stav države u ovom slučaju".

Ne želeći da prejudicira odluku MUP-a o izručenju Sindjelića, Pažin je rekao da će “stav sigurno biti zasnovan na zakonu i veoma principijelan”.

Svjedok-saradnik u slučaju pokušaja terorizma na dan izbora u Crnoj Gori 2016. godine, čije svjedočenje je doprinijelo da trinaest optuženih budu proglašeni krivim i osudjeni na skoro 70 godina zatvora, u Hrvatskoj je osudjen na 21 godinu zbog ubistva.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG