Linkovi

CG: Knežević dobrovoljno u zatvor, DF u bojkot parlamenta


Arhiva: Protesti u Crnoj Gori 2015. (AP Photo/Risto Bozovic)
Arhiva: Protesti u Crnoj Gori 2015. (AP Photo/Risto Bozovic)

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta, Milan Knežević, odlučio je da u utorak dobrovoljno pođe na služenje zatvorske kazne u trajanju od četiri mjeseca zbog napada na policajca, a njegova koalicija da za to vrijeme bojkotuje crnogorski parlament, prenose mediji u Crnoj Gori.

Portparolka Osnovnog suda u Podgorici Ana Krkeljić potvrdila je Vijestima da se Knežević javio tom sudu zbog izdržavanja kazne, kao i da mu je određeno da sjutra ide na robiju.

Prema odluci suda, Knežević bi trebalo da se pojavi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu u utorak na služenje kazne koju je dobio jer je nekoliko puta tijelom odgurnuo policajca tokom protesta Demokratskog fronta u oktobru 2015.

Demokratski front je saopštio da će se uzdržati od radikalnijih mjera otpora kako ne bi nanijeli štetu zajedničkom predsjedničkom kandidatu DF-a, Demokrata i URA, čiji poslanici čine dominantnu većinu predstavnika opozicije u parlamentu.

"U svijetlu činjenice koju je saopštio predsjednički kandidat Mladen Bojanić da u ovom momentu, kad je opozicija na korak od preuzimanja prve od glavnih poluga vlasti, treba izbjeći sve situacije koje bi režim mogao da iskoristi u pravcu izazivanja sukoba, kao i unošenja nemira među građanima, odustali smo od planiranih mjera otpora, poput zatvaranja poslanika u Skupštinu Crne Gore i organizaciju protesta", saopštio je poslanik DF-a, Strahinja Bulajić.

On je naglasio da, odlukom da ne radikalizuje protest zbog Kneževićevog odlaska u zatvor, DF daje doprinos stvaranju jedinstvenog fronta za rušenje režima, "duboko svjesni da bi bilo kakav vid radikalizovanja i pružanja otpora hapšenju u ovakvom izopačenom sistemu predstavljao željenu situaciju za režim koji bi čitavu kampanju fokusirali na nama".

U toj koaliciji vjeruju da će njihov potez "snažno doprinijeti pobjedi Bojanića", kao i da su na taj način "podržali većinski interes Crne Gore koja želi demokratske promjene", prenio je portal Fos Media.

XS
SM
MD
LG