Linkovi

Smijenjeni čelnici ušli u zgradu Opštine Budva, DPS traži intervenciju nadležnih


Budva
Budva

Smijenjeni čelnici Opštine Budva u ponedjeljak su, zajedno sa poslanicima Demokrata u parlamentu, ušli u u zgradu opštine i kabinet gradonačelnika, najavljujući da neće izaći dok se ne riješi kriza u toj opštini, javljaju lokalni mediji.

Do neočekovanog “zauzimanja” zgrade i kabineta u opštini Budva došlo je nakon današnjeg sastanka dvije strane o prevazilaženju krize u toj opštini, koji su predstavnici opozicije napustili i optužili predstavnike DPS-a da su ih “šarlatanski” prevarili.

"Ne postoji šansa da ćemo ovo da pustimo, ne postoji šansa da ćemo biti pregaženi i poniženi. Nemamo namjeru bilo kome bilo što ružno da uradimo. Kao što sam vam rekao, opština je naša i biće naša ili ćemo imati kakav takav civilizovani način ove priče", rekao je odbornik Demokrata Dragan Krapović nakon ulaska u zgradu opštine, prenosi portal Antena M.

Krapović je rekao i da u Crnoj Gori vlada “policijska hunta” i pozvao odbornike i gradjane da se okupe ispred zgrade opštine “dok se situacija ne razriješi”, navodi Antena M.

On je rekao i da su u kabinetu predsjednika opštine svih osam poslanika Demokrata , te da neće napustiti zgradu dok se razrješenja krize u opštini Budva.

Prema pisanju Vijesti, u zgradu opštine su ušli i smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević i menadžer grada Milo Božović, a Carević je ponovo sjeo u fotelju gradonačelnika odbijajući poziv vršioca dužnosti predsjednika opštine Vladimira Bulatovića da napusti kabinet.

Antena M prenosi riječi poslanika DPS-a, Nikole Divanovića, koji je prisustvovao sastanku sa smijenjenim čelnicima Budve, da je tokom sastanka dobio informaciju da je došlo do "nasilnog upada" u zgradu opštine.

V.D. Predsjednika opštine Budva, Vladimir Bulatović, rekao je da je u zgradi opštine Budva “opsadno stanje” i da je on zatražio intervenciju policije, prenosi isti portal.

Vladajuća DPS pozvala je nadležne organe da uspostave red i mir u Budvi, navodeći da lidere Demokrata smatra direktnim organizatorima i nalogodavcima nemira i nasilništva u zgradi budvanske opštine.

Kriza u opštini Budva uslijedila je nakon što je nezavisni odbornik Stevan Džaković “preokrenuo” dotadašnju tijesnu većinu Demokrata i DF-a u korist Demokratske partije socijalista, što je izazvalo burne proteste opozicije koja je optužila Džakovića i DPS za političku korupciju.

Prošle nedjelje, policija je privela 23 osobe, uključujući i neke od smijenjenih opštinskih čelnika. zbog ometanja službenika policije da omogući Upravnoj inspekciji ulazak u zgradu opštine Budva.

Do trenutka objavljivanja ovog izvještaja, Uprava policije nije izdala zvanično saopštenje povodom današnjih događaja u opštini Budva.

Portal Pobjeda javlja da su u kabinetu gradonačelnika danas razgovarali smijenjeni i novoizabrani predsjednici Opštine Budva Marko Carević i Vladimir Bulatović, kao i da je sastanku prisustvovala policija.

Vijesti navode da je ispred ulaza u zgradu Opštine Budva postavljen kordon policije, te da se ispred zgrade nalazi i nekoliko stotina građana koji su došli da daju podršku smijenjenom rukovodstvu .

XS
SM
MD
LG