Linkovi

Policija blokirala ulaz u Opštinu Budva


Budva

Policija je u utorak blokirala ulaze u zgradu Opštine Budva, ne dozvoljavajući smijenjenim čelnicima te opštine da uđu u kabinete koje su juče bili privremeno “zaposjeli”, a dolazak na posao danas je onemogućen i novom rukovodstvu i ostalim zaposlenima, javili su lokalni mediji.

Prethodno su u ponedjeljak smijenjeni čelnici Opštine Budva, zajedno sa nekoliko poslanika opozicionih Demokrata I Demokratskog fronta, ušli u u zgradu opštine i kabinet gradonačelnika, najavljujući da neće izaći dok se ne riješi kriza u toj opštini.

Oni su, prema pisanju medija, sinoć ipak napustili zgradu i otišli kućama, prije nego će ih jutros policija spriječiti da uđu u zgradu Opštine Budva.

Smijenjeni gradonačelnik Budve, Marko Carević, rekao je okupljenima ispred zgrade opštine da su od policije dobili uvjeravanja da nikoga neće pustiti da uđe u zgradu, pozivajući ih da se raziđu, prenose RTCG I Vijesti.

Prema pisanju portal Pobjeda, komandir Centra bezbjednosti Budva Slobodan Kovačević rekao je da pravilo zabrane ulaska važi i za zaposlene i za poziciju i za opoziciju, dodajući da će pripadnici budvanske policije onemogućavati ulaz u zgradu opštine dok se ne postigne dogovor.

Do jučerašnjeg neočekovanog “zauzimanja” zgrade i kabineta u Opštini Budva došlo je nakon neuspjelog sastanka dvije strane o prevazilaženju krize u toj opštini, koji su predstavnici opozicije napustili i optužili predstavnike DPS-a da su ih prevarili.

Kriza u opštini Budva uslijedila je nakon što je nezavisni odbornik Stevan Džaković “preokrenuo” tijesnu većinu Demokrata i DF-a u korist Demokratske partije socijalista, što je izazvalo burne proteste opozicije koja je optužila Džakovića i DPS za političku korupciju.

Smijenjeni predsjednik Opštine Budva Marko Carević rekao je u utorak na konferenicji za medije da je dobio poziv Centra bezbjednosti Podgorica da danas u 14 časova dođe u Podgoricu i da izjavu pred Specijalnim policijskim odjeljenjem.

U pozivu koji je Carević pokazao na konferenciji za medije navodi se je pozvan kako bi dao obavještenje u svojstvu građanina zbog prijave koja je protiv njega podnijeta Specijalnom državnom tužilaštvu zbog zloupotrebe službenog položaja.

“Ja ću se odazvati i bez problema odgovarati na sva pitanja”, rekao je Carević, ocjenjujući da je Budva danas “uhapšena”.

On je ocijenio da je “ovo siguran put u propast”, navodeći da je imao “želju i ideju da pomogne ovom gradu jer je on i u ekomonskom I u moralnom smislu doživio veliko posrnuće”.

“Ovo što se danas dešava je strah od našeg uspjeha i pokušaj blokiranja grada”, rekao je Carević I dodao da “niko ne brine o gradu nego samo o svojim partijskim interesima”.

Funkcionerka budvanskog DPS-a, Snežana Kuč i predsjednik Crnogorske partije, Vladimir Bulatović, koje je nova odbornička većina izabrala za vršioce dužnosti predsjednika opštine i Skupštine opštine Budva, najavili su danas da neće dolaziti na posao dok se ne stvore uslovi za to i zatražili od policije da im omogući nesmetano obavljanje svojih dužnosti.

“Obavještavamo vas i građane Budve da nećemo dolaziti na posao dok se ne stvore uslovi za slobodan pristup radnim mjestima i nesmetano obaljanje radnih zadataka”, piše u dopisu Kuč i Bulatovića policiji.

Policija se još uvijek nije oglasila zvaničnim saopštenjem povodom događaja od ponedjeljka, niti o današnjoj zabrani ulaska u opštini za sve zaposlene.

Prošle nedjelje, policija je privela 23 osobe, uključujući i neke od smijenjenih opštinskih čelnika. zbog ometanja službenika policije da omogući Upravnoj inspekciji ulazak u zgradu opštine Budva.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG