Linkovi

Crna Gora: Dvije osobe poginule, 26 povrijeđeno u sudaru automobila i autobusa


Policija na mjestu nesreće u Crnoj Gori ( Foto: Portal RTCG)

Dvije osobe su poginule, a 26 povrijeđeno u sudaru automobila i autobusa koji se rano u subotu dogodio na magistralnom putu Podgorica - Nikšić, u mjestu Bogetići, saopštili su ljekari.

Prema informacijama lokalnih medija, do nesreće je došlo kada su se sudarili autobus kompanije Glušica iz Nikšića, koji se kretao iz ka Podgorici, i putnički automobila koji se kretao u suprotnom smjeru, nakon čega je minibus sletio u provaliju pored puta.

Antena M je javila da je na mjesto nesreće poslato pet kola hitne pomoći, koja prevoze povrijeđene do najbližih zdravstvenih stanica u Nikšiću i Danilovgradu.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Nikšić Veselin Gardašević rekao je agenciji MINA da je kombi nikšićkog prevoznika sletio u provaliju duboku oko 20 metara, dok se automobil marke Folksvagen Touran, budvanskih registarskih tablica, prevrnuo pored puta.

„Naša vatrogasna služba izvukla je povrijeđene osobe i one su prevezene u nikšićku Opštu bolnicu gdje im se ukazuje ljekarska pomoć“, naveo je Gardašević.

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću, Ilija Ašanin, saopštio je medijima da je u tu bolnicu ukupno primljeno 26 pacijenata, od kojih je 19 nakon urađene diijagnostike i ukazane pomoći vraćeno na kućno liječenje, dok je sedmoro hospitalizovano.

On je rekoao da je od sedmoro hospitalizovanih, zbog ozbiljnosti povreda petoro zadržano u jedinici intenzivne njege, i po jedan povrijeđeni na hirurgiji i ortopediji.

“Djevojčica od devet godina je odmah operisana zbog povrede unutrašnjih organa i krvarenja i sada se osjeća dobro I stabilnih je parametara”, rekao je Ašanin I dodao da je povrijeđena djevojčica ostala na intenzivnoj njezi zbog nastavka liječenja.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG