Linkovi

Dačić primio Kantrimena


Tom Kantrimen, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju
Tom Kantrimen, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju

Posle nedavne posete državne sekretarke Hilari Klinton, u Beogradu je danas boravio i Tom Kantrimen, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju. Kantrimen se sastao sa ministrom policije Ivicom Dačićem.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju izjavio je da nedavna poseta Hilari Klinton govori o sve boljim bilateralnim odnosima Srbije i SAD. Kantrimen je, posle razgovora sa ministrom policije Srbije Ivicom Dačićem, poručio da SAD nastavljaju da podržavaju Srbiju na putu ka punpravnom članstvu u Evropskoj uniji:

"Mi ćemo ostati partneri u inicijativama da poboljšamo vladavinu prava i u Srbiji i u Bosni i u celoj regiji. To je naša dužnost i mislim da do sada imamo dosta vidljive rezultate te saradnje", rekao je Tom Kantrimen.

On je posebno istakao važnost borbe protiv korupcije i mafije na teritoriji celog zapadnog Balkana, sa čime se složio i srpski ministar policije, koji je tom prilikom izrazio zahvalnost SAD za veliku pomoć reformama u Srbiji, sprovođenju zakona i jačanju institucija za sprovođenje tih reformi:

"Pitanja koja su opšteg i globalnog karaktera sigurno da policija i bezbednosne službe Srbije ne mogu rešavati bez uspešne saradnje sa najvećim bezbednosnim strukturama sveta. I naročito bih želeo da istaknem rezultate koje smo postigli zajedno sa američkim i engleskim bezbednosnim strukturama, koje se bave borbom protiv ilegalne trgovine narkoticima",
naglasio je Ivica Dačić i zaključio da "Srbija više nije, ili je više ne treba smatrati problemom, već elementom i faktorom za rešavanje problema u regionu ili Evropi".

XS
SM
MD
LG