Linkovi

Budućnost na sajmu u Las Vegasu


Posetioci sajma elektronike u Las Vegasu
Posetioci sajma elektronike u Las Vegasu

Nekoliko hiljada vatrenih tehnoloških poklonika okupilo se na sajmu CES 2013. gde su im, takoreći, otvorene oči.

Jedan od najglamuroznijih i najvažnijih sajmova tehnologije na svetu upravo je završen u Las Vegasu, a jedna stvar je jasna – budućnost izgleda veće, bolje i, pogotovo, povezanije nego ikada.

Nekoliko hiljada vatrenih tehnoloških poklonika okupilo se na sajmu CES 2013. gde su im, takoreći, otvorene oči. Veći televizori. 3D televizori, zaobljeni TV ekrani. Pit Holenhorst iz kompanije LG tvrdi da su zaobljeni ekrani bolji.

“Otklanja svaku deformaciju koju vidite. Gledam prirodno, sa oba oka u prirodnom stanju, onih 180 stepeni koje inače vidimo”.

Novi tablet kompjuteri su takođe veći – poput ovog kompanije Lenovo – što bi moglo da zameni tradicionalne društvene igre. Drugi video ekrani su dizajnirani tako da izgledaju i pružaju osećaj pravog papira. Predstavljeni proizvodi su takođe izdržljiviji nego ranije.

"Novi Taf-ped B1, može da izdrži pad na čvrstu podlogu sa gotovo 2 metra. Možete i da ga koristite pod tušem", kaže Kip Vols iz Panasonika.

Zbog toga što, ističe Kejti Kros iz kompanije LG, tehnologija se kreće ka tome da korisnici uvek lako mogu da budu umreženi.

"Omogućiti našim korisnicima da žive bez granica. U suštini, da koriste pametne telefone za stvari za koje nikad nisu mislili da bi bilo moguće".

Pa čak i u kuhinji gde vam novi frižider šalje listu za kupovinu na vaš telefon, zatim nalazi rasprodaju, planira obrok i komunicira sa šporetom kome nalaže kada da počne da kuva. Naravno, ukoliko ste u iskušenju da jedete previše tu je Hepi fork, koji vašem pametnom telefonu javlja da jedete previše i prebrzo. Filip Montiero je koosnivač Hepi lebsa.

"Što sporije jedete to zapravo manje jedete. Dajete vremena vasim receptorima u mozgu da shvate da su siti i da ne morate više da jedete".

Ukoliko brinete da su vam deca previše ovisna o tehnologiji, okrenite se iBitz-u, koji se povezuje sa pametnim telefonom kako bi pokrenuo decu.

"To je lik nalik Tamagočiju koga deca održavaju u životu njihovom fizičkom aktivnošću. Što se više kreću, više stvari mogu da rade sa virtuelnim likom".

I kako bi trebalo da se osećate zbog ove medjusobno povezane tehnologije? Jedan aparat čita elektronske signale koje šalje vaš mozak ... " Da, postoji tehnologija i za to.
XS
SM
MD
LG