Linkovi

CNN: Tramp pritiskao saradnike da daju bezbednosne pristupe Ivanki i Kušneru


Arhiva - Ivanka Tramp govori tokom okruglog stola o Globalnoj žeskoj inicijativi za razvoj i napredak u Ajzenhaureovoj kancelariji, u kompleksu Bele kuće, 7. februara 2019. u Vašingtonu.

Predsednik SAD Donald Tramp izvršio je pritisak na svog šefa osoblja i savetnika Bele kuće da njegovoj kćerki i savetnici Bele kuće Ivanki Tramp odobre bezbednosni pristup suprotno njihovim preporukama, javio je CNN u utorak.

Tramp je pritisnuo Džona Kelija, njegovog tadašnjeg šefa osoblja, i Donalda Mekgana, koji je tada bio njegov savetnik Bele kuće, da odobre bezbednosni pristup njegovoj kćerki i Džaredu Kušneru, njenom suprugu i takođe savetniku Bele kuće, što je propraćeno zabrinutošću osoblja kabineta, javlja CNN.

Obojica su odbila da izdaju bezbednosni pristup paru, da bi im na kraju Tramp sam dodelio pristup, javlja CNN pozivajući se na tri izvora.

Bela kuća nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

Arhiva - Viši savetnik Bele kuće Džard Kušner prisustvuje konferenciji o miru i bezbednosti na Bliskom istoku u Vašravi, Poljska, 14. februara 2019.
Arhiva - Viši savetnik Bele kuće Džard Kušner prisustvuje konferenciji o miru i bezbednosti na Bliskom istoku u Vašravi, Poljska, 14. februara 2019.

Njujork tajms javio je prošle nedeje da je Tramp naredio svom šefu kabineta da obezbedi Kušneru strogo poverljiv bezbednosni pristup.

Visoki zvaničnici administracije bili su zabrinuti zbog te odluke, a Keli je napisao internu belešku o toj naredbi.

Ivanka Tramp rekla je u TV intervjuu prošlog meseca da njen otac "nije imao udela" u odobravanju pristupa za nju i Kušnera.

Nije razjašnjeno kojih se tema tiču njihova bezbednosna odobrenja.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG