Linkovi

CNN suspendovao voditelja Krisa Kuoma jer je pomagao svom bratu - bivšem guverneru Njujorka


Voditelj CNN-a Kris Kuomo na jednoj od debata predsedničkih kandidata 2020.
Voditelj CNN-a Kris Kuomo na jednoj od debata predsedničkih kandidata 2020.

CNN je suspendovao jedno od svojih najpoznatijih TV lica, voditelja Krisa Kuoma zbog toga što je pomagao svom bratu, Endrjuu Kuomu, bivšem guverneru države Njujork optuženom za sekusualno uznemiravanje žena.

Televizija je saopštila da je suspenzija usledila posle objavljivanja novih dokumenata.

"Dokumenti pokazuju veću umešanost Krisa Kuoma u taj slučaj nego što je nama bilo poznato. Zbog toga smo ga suspendovali na neodređeno i čekamo dalju evaluaciju", navode u CNN-u.

Papiri koje je objavila državna tužiteljka Njujorka Letiša Džejms otkrivaju SMS i druge poruke koje je Kris Kuomo slao svojim novinarskim izvorima, kako bi došao do informacija o ženama koje su optužile njegovog brata za seksualno uznemiravanje.

Bivši guverner Njujorka Endrju Kuomo je bio primoran da podnese ostavku u avgustu posle optužbi za seksualno uznemiravanje. On je sve negirao.

Kris Kuomo nije bio dostupan za komentar.

Voditelj emisije u prajm tajmu na CNN-u, u maju je priznao da je prekršio neka pravila kompanije i da je savetovao svog brata kako da se, sa stanovišta odnosa s javnošću, izbori sa situacijom.

Obavezao se i da neće izveštavati o slučaju svog brata.

CNN je u saopštenju navdeo da, iako razume poziciju Krisa Kuoma i potrebu da porodicu stavi na prvo, a posao na drugo mesto, novi dokumenti postavljaju "ozbiljna pitanja".

XS
SM
MD
LG