Linkovi

CNN preporučuje turističke destinacije u Srbiji


View from peak Trem on mountain Stara planina, Serbia

Prema pisanju CNN Travel, Srbija je destinacija koja izmakne pažnji mnogih turista, a u tekstu se navodi da prve tri stvari koje svakako ne treba propustiti u ovom delu sveta su noćni život Beograda, EXIT festival u Novom Sadu i festival u Guči. U tekstu se kaže i da je ovo samo deo priče kada je u pitanju Srbija, a preporučuje se 11 destinacija, od Vojvodine i njenih vina i ravnice, pa sve do planina i nacionalnih parkova u ostatku zemlje.

Prvi na listi destinacija je Beograd, koji opisuju kao “dinamičnu prestonicu koja leži na ušću Save u Dunav” i ima nepogrešivu energiju, posebno kada je u pitanju noćni život i kultura kafea.

“Srpska Atina”, kako je Novi Sad nazvan u tekstu, CNN opisuje kao centar kulture i obrazovanja, a od atrakcija ističu Trg slobode, gradsku skupštinu i rimsku katoličku katedralu.

Subotica je pohvaljena zbog svoje arhitekture koja, kako se navodi u tekstu, izgleda kao iz bajke. Za primere ove arhitekture CNN izdvaja gradsku skupštinu, a posetiocima se preporučuje da posete kulu sa koje se pruža pogled na grad i okolinu.

Među najatraktivnijim turističkim lokacijama našao se i manastri Studenica, koji se nalazi na Uneskovoj listi, a CNN navodi da se radi o jednom od najveličanstvenijih manastira u Srbiji.

Za ljubitelje prirode, izdvaja se nacionalni park Kopaonik i Tara - Kopaonik kao skijaški centar Srbije, a Taru zbog više od 200 kilometara pešačkih i biciklističkih staza koje se pružaju kroz netaknutu divljinu.

Fruška gora izdvojena je kao jedan od vinskih centara Srbije, gde se nalazi više od 60 vinarija, kao i 17 manastira, od kojih je najstariji podignut u 15. veku.

“Jedinstveni prirodni fenomen” Đavolja varoš takođe se našla na listi interesantnih destinacija, kao i “ekscentrično etno selo” Drvengrad.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG