Linkovi

Vikiliks: "Dvostruki stav Hilari Klinton"


Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton

Privatni komentari koje je Hilari Klinton uputila funkcionerima investicionih banaka, lobistima i direktorima korporacija, objavljeni u hakovanim emejl porukama, su u oštrom kontrastu sa stavovima koje je zauzela tokom ovogodišnje političke kampanje u Sjedinjenim Državama.

Primedbe Hilari Klinton navodno su iznete u govorima iza zatvorenih vrata publici sa Vol Strita pre nego što se kandidovala za predsednika. Neki od njenih kometara su kasnije identifkovani kao problematični u emejl porukama koje je razmenjivala sa šefom svog izbornog štaba. Te emejl poruke je potom objavio u javnosti Vikiliks.

U jednom govoru, bivša državna sekretarka je rekla investitorima koji ulažu u nekretnine da političari moraju da imaju i privatan kao i stav za javnost. To saopštenje će verovatno osnažiti argument njenih kritičara koji tvrde da ona nije žena od poverenja.

Sadržaj tih emejl poruka nije mogao biti verifikovan, ali izborni štab Hilari Kilnton nije doveo u pitanje većinu tog što je ona navodno rekla.

XS
SM
MD
LG