Linkovi

Klinton: Važan korak za Srbiju


Hilari Klinton čestitala je narodu i liderima Srbije na vrednom radu uloženom u ostvarenje cilja dobijanja statusa kandidata.
Hilari Klinton čestitala je narodu i liderima Srbije na vrednom radu uloženom u ostvarenje cilja dobijanja statusa kandidata.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton čestitala je Srbiji na dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU. “Odluka Evropskog saveta da se Srbiji dodeli status kandidata je važan korak napred za budućnost Srbije“, navodi se u pisanom saopštenju Hilari Klinton. „Želim da čestitam liderima i narodu Srbije na vrednom radu, predanosti i odlučnosti koje su uložili u ostvarenje tog cilja“, dodaje državna sekretarka.

Hilari Klinton je, ujedno, pozdravila saopštenje EU da će pokrenuti izradu studije o izvodljivosti Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Kosova Evropskoj uniji, koje je zasnovano na zaključcima Evropskog saveta o Kosovu donetim u decembru. „To je značajno za evropsku orijentaciju Kosova i ključni znak evropske predanosti Kosovu“, ocenila je Klintonova.

Državna sekretarka SAD dodala je da integracija u Evropu donosi dobrobiti Srbiji, Kosovu, i celom regionu. Ona je odala priznanje liderima Kosova i Srbije “na hrabrosti i odlučnosti u donošenju teških političkih odluka, neophodnih da bi se dostigli ti značajni ciljevi.”

Klintonova je pozvala lidere Srbije i Kosova da nastave da ostvaruju napredak u dijalogu pod vodjstvom EU, i da u potpunosti primene odluke oko kojih su se već saglasili. “SAD dele snažno i trajno prijateljstvo sa Kosovom i Srbijom i nastaviće da tesno saradjuju sa obe zemlje, podržavajući mirnu i prosperitetnu evropsku budućnost”, zaključuje se u saopštenju Hilari Klinton. *

XS
SM
MD
LG