Linkovi

Hilari Klinton u Pakistanu


Državna sekretarka Hilari Klinton govori na konferenciji za novinare u američkoj ambasadi u Islamabadu, sa načelnikom Generalštaba američke vojske Majkom Malenom

Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je da su odnosi Sjedinjenih Država i Pakistana na prekretnici i da vlada u Islamabadu u narednom periodu mora da preuzme odlučne korake u borbi protiv terorizma.

Klinton je to izjavila tokom današnje kratke nenajavljene posete Pakistanu čiji cilj je bio poboljšanje bilateralnih odnosa, koji su dodatno pogoršani pošto su američki specijalci ubili lidera al-Kaide Osamu bin Ladena u Pakistanu, 2. maja. Državna sekretarka se sastala sa pakistanskim predsednikom Asifom Ali Zardarijem i sa drugim zvaničnicima, uključujući komandanta armije i šefa obaveštajne službe.

Hilari Klinton je tokom današnje posete izjavila da “apsolutno nema razloga da veruje da je bilo ko na visokom nivou u pakistanskoj vladi znao da se Osama bin Laden krije u zemlji.” Ona je takodje naglasila da Pakistan ima ključnu ulogu u okončanju rata u susednom Avganistanu.

XS
SM
MD
LG