Linkovi

SAD: Objavljen snimak ubistva dečaka


Video snimak Tamira Rajsa

Policija je pucala na dvanaestogodišnjeg Tamira Rajsa, koji je u rukama imao repliku pištolja, samo nekoliko sekundi pošto je stigla na lice mesta

Dok se američki gradovi oporavljaju od protesta zbog odluke velike porote povodom Fergusona, policija u Klivlendu, u saveznoj državi Ohajo, objavila je snimak još jedne kontroverzne rekacije organa reda, kada je ubijen 12-godišnji dečak, koji je u rukama imao pištolj igračku.

Na snimku se vidi 12-godišnji crnac Tamir Rajs, prošle subote, kako ide gore-dole trotoarom, igra se pištoljem i razgovora mobilnim telefonom. Prilazi mu policijsko vozilo i posle samo nekoliko sekundi dolazi do pucnjave.

Na snimku nema zvuka, tako da nije jasno šta su policijci rekli dečaku, ili on njima. Rajs je u nedelju preminuo u bolnici. Policija je reagovala na poziv prolaznika koji je prijavio dečaka telefonom, navodeći da je dečakov pištolj verovatno igračka, ali dispečer to nije preneo službenicima.

Zvaničnici navode da je Rajs ignorisao zahteve policije da digne ruke u vis. Tužilac bi sada trebalo da odluči da li krivično da goni policajca koji je pucao na Tamira Rajsa.

XS
SM
MD
LG