Linkovi

CINS: REM ignorisao nalaze svojih službi; REM: CINS objavio falsifikat


Izveštaji Službe REM za nadzor i analizu pokazuju više prekršaja Pinka i Studija B uoči beogradskih izbora 2018.godine, kao i da su ove televizije vodile kampanje protiv Dragana Đilasa i drugih opozicionih lidera, ali i novinarke Tamare Skrozza, javio je u utorak Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) i ukazao da je Savet REM ignorisao nalaze svoje službe.

Pozivajući se na zapisnike sa sedniva REM-a, CINS navodi da je Savet REM na četiri sednice razmatrao ove izveštaje i doneo odluku da se postupak protiv Pinka ne pokrene.

U tom kontekstu, CINS ukazuje i da iz zapisnika nije jasno šta je nateralo članove Saveta da donose odluke suprotno prekršajima koje je Služba uočila.

U tekstu se napominje da REM nije odgovorio na zahteve CINS za pristup informacijama, kojima su traženi snimci sednica i sve usvojene odluke u vezi sa ovim slučajem, kao ni na zahtev za intervjuom i poslata pitanja.

REM demantuje CINS

Sa druge strane, Savet REM u saopštenju od utorka negira pisanje CINS o postojanju izveštaja Službe REM za nadzor i analizu o prekršajima Pinka i Studija B uoči beogradskih izbora 2018.godine, kao i kampanjama ovih televizija protiv Dragana Đilasa, drugih opozicionih lidera, ali i novinarke Tamare Skrozza.

Kako tvrde u REM-u jedini izveštaj stručnih službi potpisan je i zaveden

21.03.2018. godine, i u njemu, prema stavu Saveta, nema ničega od onoga što se navodi u tekstu CINS, pa ni tvrdnji da je, u slučaju Skrozza, prekršen zakon.

Savet REM ne samo da nije ignorisao taj izveštaj, nego je po njemu i postupio, ističe Savet, koji smatra da je CINS objavio falsifikat i postavlja pitanje zbog čega se CINS nije obratio REM i zatražio izveštaj.

XS
SM
MD
LG