Linkovi

CG: Vojska pronašla drogu na školskom brodu Jadran


Arhiva - Vojni brod u Kotoru, Crna Gora.
Arhiva - Vojni brod u Kotoru, Crna Gora.

Crnogorska vojna policija zaplijenila je u petak na školskom brodu “Jadran” u Tivtu desetine kilograma supstance za koju se sumnja da je psihoaktivna, i tako spriječila još neidentifikovanu kriminalnu grupu da zloupotrijebi planirano krstarenje kotorskih srednjoškolaca, saopštili su zvaničnici.

U ministarstvu odbrane povrdili su Glasu Amerike da je do zapljene došlo na tivatskoj rivi prije isplovljavanja broda, kao i da je njegovo krstarenje, planirano za jutros, otkazano do daljnjeg.

"Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda "Jadran", koje je bilo planirano za danas, 19. aprila 2019. godine, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti", saopštilo je Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Pregled i pretres školskog broda izvršen je u ranim jutarnjim časovima od strane vojne policije, pri čemu je pronađeno više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama.

Za jutros je bilo planirana realizacija praktične obuke studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore, kažu u MO.

"Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mjere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju i dodaje da će državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj, u toku dana dodatno informisati javnost.

Školski brod Jadran, nekad u vlasništvu SFRJ, postao je predmet spora Crne Gore i Hrvatske, koja smatra da ima pravo vlasništva nad jedrenjakom.

XS
SM
MD
LG