Linkovi

"CG spremna da ispuni obaveze članstva u NATO"


Crnogorski premijer Duško Marković sa američkim oficirima (gov.me)
Crnogorski premijer Duško Marković sa američkim oficirima (gov.me)

Crna Gora je potpuno spremna i posvećena u ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u Sjevernoatlantskom savezu, kazao je premijer Duško Marković koji je primio grupu novoimenovanih visokih oficira Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država

Oni borave u Crnoj Goru u okviru programa CAPSTONE – kursa profesionalnog vojnog obrazovanja za novoimenovane generale, admirale i civilne predstavnike izvršnog nivoa, koje organizuje američki Nacionalni univerzitet za odbranu.

Poželjevši dobrodošlicu američkim oficirima, koje je predvodio bivši vrhovni komandant snaga NATO-a u Evropi penzionisani general Filip Bridlav, Marković je izrazio zahvalnost i poštovanje vladi i narodu SAD na podršci Crnoj Gori, posebno u procesu njenog pristupanja NATO-u.

"Time kao i prošlogodišnjom posjetom potpredsjednika SAD Majka Pensa dodatno učvršćeno je prijateljstvo i partnerstvo naših dviju zemalja", kazao je Marković.

Premijer je informisao goste o rezultatima crnogorskih politika i o prioritetima Vlade u narednom razdoblju, istakavši da jednim od ključnih preduslova za odlične ekonomske rezultate u prošloj godini smatra članstvo Crne Gore u NATO-u.

"Marković je istakao potpunu spremnost i posvećenost naše zemlje ispunjavanju svih obaveza koje proističu iz članstva u Sjevernoatlantskom savezu", kaže se u saopštenju.

General Bridlav je čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO-u, ocijenivši da SAD u ovom dijelu svijeta imaju važnog i pouzdanog saveznika.

Marković i grupa visokih oficira Oružanih snaga SAD, kako se navodi u saopštenju, razmijenili su mišljenja i o više tema od regionalnog i globalnog značaja.

XS
SM
MD
LG