Linkovi

CG: Sinđelić strahuje da bi DF mogao da ga likvidira


Saša Sindjelić u sudnici, 18. januar 2018. (rtcg.me)

U nastavku suđenja za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, svjedok saradnik Saša Sinđelić saopštio je da je Demokratski front planirao formiranje krizne vlade, kao i uvođenje vanrednog stanja u Crnoj Gori. Saopštio je da strahuje da bi Demokratski front (DF) mogao da ga likvidira.

Saša Sinđelić, svjedok saradnik u suđenju optuženima u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan, rekao je da je optuženi Rus, Eduard Šišmakov imao sve informacije u vezi sa kretanjem obezbjeđenja bivšeg premijera Mila Đukanovića. On je kazao da mu je Šišmakov govorio da bi trebalo da se spriječi da Đukanović ode u američku ambasadu ili centar bezbjednosti, da se skloni.

Sinđelić je, rekao da je 16. oktobra 2016. godine prvo trebalo da bude zauzeta zgrada Skupštine Crne Gore.

"Meni je rečeno da će oni da zauzimaju državne institucije pod rukovodstvom DF, imali su razrađen plan. To je trebalo da bude poslije 11 a pošto nijesam učestvovao u tome nije mi detaljisano koja zgrada, ko sa kim i u koliko sati", kazao je Sinđelić.

On je naveo da je prva zgrada koja bi se uzela, zbog medijskog efekta, bila Skupštine Crne Gore.

"Kontrolišu Skupštinu, izvršili su prevrat. Da proglase vanredno stanje i pozovu opoziciju da se pridruže tu", kazao je on.

Da se realizovao taj plan, Skupštinom je trebalo da predsjedava neko iz muslimanske stranke, saopštio je Sinđelić, objasnivši da je prvobitni plan bio da DF kontroliše sve, pa i da za početak napravi kriznu vladu.

On je rekao da mu Šišmakov nije rekao ništa o naoružanju i brojnosti ljudi iz Đukanovićevog obezbjeđenja u momentu kad je odbio njegov predlog da se Đukanović ubije.

Sinđelić je kazao “da nije bio 100 odsto siguran da je DF izdao, ne bi izašao nikada pred nijedan sud i ne bih pristao na status svjedoka saradnika”.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić. Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri DF-a, Mandić

i Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG