Linkovi

CG: Sa gradilišta autoputa uklonjena još jedna bomba iz 2. Svjetskog rata


Crnogorska policija saopštila je u subotu da je na gradlištu auto-puta Smokovac-Mateševo pronađena i uklonjena avio bomba iz Drugog svjetskog rata teška 1.000 kilograma, uklonjena je u mjestu Mateševu kod Kolašina.

Uprava policije (UP) je saopštila da je bomba pronađena prilikom izgradnje pristupnih puteva na auto-putu, u mjestu Mateševo, nedaleko od Kolašina.

“Bomba je u svom sastavu imala dva upaljača, te je zbog veće bezbjednostiprilikom transporta saobraćaj bio obustavljen sat i po vremena na dionici Mateševo-Kolašin-Podgorica, na kojoj je vršen transport", piše u saopštenju UP.

Akciju uklanjanja pronadjene avio-bombe sproveli su službenici Odsjeka za neekspodirana ubojna sredstva (NUS) Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, navodi UP.

Prošlog novembra, radnici kineske kompanije CRBC koja gradi tu dionicu autoputa pronašli su u mjestu Jabuka kod Mateševa avio-bombu težine jedne tone, koju su demontirali i uklonili eksperti za deminiranje crnogorske policije.

XS
SM
MD
LG