Linkovi

Podignuta optužnica protiv čelnika Atlas Grupe


Arhiva - Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević (foto: rtcg.me)
Arhiva - Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević (foto: rtcg.me)

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv odbjeglog biznismena, vlasnika Atlas Grupe, Duška Kneževića, i njegovog saradnika Đorđa Đurđića zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je iz tužilaštva.

Optužnica je podignuta nakon sprovedene istrage o zakonitosti izdavanja i odobrenja garancije Atlas banke AD Podgorica na iznos od dvanaest i po miliona eura.

"Optužnica je podignuta protiv D.K. zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju izvršenog putem podstrekavanja i Đ.Đ. zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju", saopšteno je iz SDT-a.

Specijalno državno tužilaštvou saopštenjunavodi da je optužnica protiv Kneževića i Đurđića dostavljena Višem sudu u Podgorici radi kontrole i potvrđivanja.

Knežević je uoči pokretanja istrage izbjegao u London, odakle je pokrenuo kampanju protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića optužujući ga za pokušaj otimanja njegove imovine, ali i za nezakonito bogaćenje i korupciju.

Biznismenova kampanja pokrenula je najmasovnije građanske proteste u nezavisnoj Crnoj Gori, sa kojih su zatražene ostavke Đukanovića i najviših državnih funkcionera i formiranje tehničke vlade, a sa opozicijom dogovoren bojkot izbora do ispunjenja njihovih zahtjeva.

58-godišnji Đukanović, čija je DPS 30 godina na vlasti u Crnoj Gori, negirao je Kneževićeve optužbe kao neistinite, odbacujući mogućnost da će podnijeti ostavku.

XS
SM
MD
LG