Linkovi

Organizatori protesta postigli dogovor sa opozicijom


Demonstracije protiv predsednika Mila Đukanovića u Podgorici, 16. februara 2019.

Organizatori najmasovnijih antivladinih protesta u nezavisnoj Crnoj Gori, gradjanski pokret "Odupri se 97.000", saopštili su da su postigli dogovor sa opozicionim strankama o potpisivanju Sporazuma za budućnost s ciljem formiranja tehničke vlade koja bi organizovala vanredne izbore.

Član organizacionog odbora protesta, Džemal Perović, saopštio je nakon sastanka sa liderima opozicije u jednoj privatnoj kući u Podgorici, da je dogovor postignut i da će u na narednom protestu u subotu svih 39 poslanika opozicije na bini potpisati Sporazum.

Perović novinarima nije mogao da saopšti detalje sporazuma, navodeći da će sve biti objavljeno nakon što opozicione partije i nezavisni poslanici u parlamentu potpišu dokument.

“Zbog nezavisnih poslanika i predstavnika onih političkih partija koji to iznose na organima stranke puni sadržaj sporazuma će biti saopšten u subotu", rekao je Perović novinarima.

Sastanak između organizatora građanskih protesta "Odupri se 97.000" i predstavnika parlamentarnih opozicionih partija počeo je danas oko 18 časova, uz prisustvo predstavnika Demokrata, pokreta URA, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije, Socijaldemokratske partije, Demosa i Radničke partije.

Neki od ranije izrečenih zahtjeva organizatora antivladinih protesta bili su ostavke čelnih ljudi u državi, formiranje tehničke vlade i bojkot parlamenta.

Protesti su uslijedili nakon što je Duško Knežević, odbjegli bankar i finansijski saveznik vladajuće partije protiv koga je pokrenuta istraga zbog sumnje u pranje novca objelodanio snimke koji ukazuju na korupciju u državnim institucijama i nezakonito finansiranje Demokratske partije socijalista.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG