Linkovi

CG: Oprečno o dolasku Rusa na primorje


Kotor

Iako je bilo najava da će gosti iz Rusije ove sezone izbjegavati Crnu Goru, desilo se suprotno. Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore saopštili su da je broj turista iz Rusije koji su došli na Crnogorsko primorje učetvorostručen. Ima i onih koji tvrde da je poseta mnogo manja.

Propaganda ruskih medija zbog ulaska Crne Gore u NATO, sudeći po svemu, imala je kontraefekat po one koji su je organizovali.

Samo tokom prethodne sedmice na Aerodrom Tivat došlo više od 13.000 putnika iz Rusije, što je porast od oko 15 odsto u odnosu na isti period prethodne godine

Broj ostvarenih noćenja turista iz Rusije u hotelskom smještaju je učetvorostručen, oni su za prvih šest mjeseci ostvarili više od 179.000 noćenja”, kazala je Željka Radak Kukavičić iz NTO Crne Gore.

I podaci Aerodroma Tivat pokazuju porast broja putnika i aviona iz Rusije. Tokom jula, prema podacima Aerodrom Tivat, bilježi se rast prometa putnika sa ovog tržišta do 22 odsto i rast prometa aviona do 20 odsto.

Kada je u pitanju broj Rusa na Crnogorskom primorju, ima i oprečnih tumačenja.

Vlasnici dva najveća hotela u Bečićima, nesaglasni su kada su u pitanju gosti iz Rusije. Tako Dragan Ivančević, koji je predsjednik Odbora za turizam Privredne komore, tvrdi da je tokom jula popunjenost u crnogorskim hotelima bila 30 odsto manja zato što su Rusi otkazali brojne aranžmane.

Ivančević je tu izjavu dao “Večernjim novostima”, a razlog za takvo stanje vidi u lošim političkim odnosima Crne Gore i Rusije.

No, predsjednik Crnogorskog turistickog udruženja Žarko Radulović smatra da je ovo jedna od najboljih sezona u crnogorskom turizmu.

On je kazao da je bilo otkazivanja aranžmana od ruskih turističkih agencija, ali da se radi o 10 do maksimum 15 odsto, što neće uticati na krajnji rezultat ovogodišnje turističke sezone koja će biti jedna od najuspješnijih. Tvrdi da je

Rusa čak 30 odsto više nego lani, a da će ovo biti “jedna od najboljih sezona i da će ove godine biti milijardu eura prihoda”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG