Linkovi

CG odlučuje o proterivanju ruskih diplomata


Crnogorski premijer Duško Marković (gov.me)

Vlada Crne Gore do sjutra će se odrediti prema pitanju protjerivanja ruskih diplomata, kazao je premijer Duško Marković. On nije saopštio kakvu će odluku Vlada donijeti, ali je poručio da je Crna Gora obavezna da slijedi spoljnu politiku EU i da bude solidarna sa NATO članicama.

Nakon što su 23 zemlje, od kojih 16 članica Evropske unije, odlučile da protjeraju 116 ruskih diplomata u okviru odgovora Zapada na "aferu Skripalj", na red je došao potez Crne Gore.

Premijer Marković je podsjetio da je Crna Gora članica NATO-a i prva naredna članica EU.

“Iz tog članstva i procesa proizilaze obaveze slijeđenja EU spoljene politike, ali naravno i solidarnosti i partnerstva sa članicama iz NATO-a. To što se desilo u Londonu ukazuje na to da je odgovornost na ruskoj strani, vidjeli ste snažnu reakciju međunarodne zajednice u cjelini Amerike, EU. Crna Gora kao odgovorna država, ozbiljan i solidaran partner, će se danas ili sjutra i sama odrediti u odnosu na tu situaciju”, kazao je premijer novinarima u Baru.

Zbog napada nervnim agensom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji za koji okrivljuju Moskvu, iz Vlade su saopštili da je Crna Gora uz Veliku Britaniju i da podržava njene napore da odbrani svoj suverenitet i sigurnost svojih građana.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG