Linkovi

CG: Avioni gase požar na brdu iznad Sutomora


Arhiva - Vatrogasni avion "Kanader" u akciji
Arhiva - Vatrogasni avion "Kanader" u akciji

Požar praćen jakim sjevernim vjetrom zahvatio je u ranim jutarnjim satima brdo Brca iznad ljetovališta Sutomore, a u gašenje požara uključeni su avioni crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova, potvrdili su zvaničnici.

"U gašenje požara ukjučeni su avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, a na terenu sui pripadnici službi zaštite i spašavanja iz Bara, Ulcinja i Petrovca", saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Prema navodima Direktorata, požar u Sutomoru je trenutno pod kontrolom i ne ugrožava kuće i objekte, a nema ni opasnosti po ljudske živote.

"Probudio me miris dima. Imali smo sreće što je stao vjetar i vatra nije krenula prema kućama", rekao je za Glas Amerike Goran Rajković iz Podgorice, koji se nalazio u iznajmljenom apartmanu, nekoliko stotina metara od brda u požaru. “Na ovom brdu gotovo svake godine izbije požar, ali se još nikada nije spustio do naselja”

Prema navodima zvaničnika Direktorata, u akciji gašenja na strmom neprostupačnom terenu iznad Sutomora učestvuje dvadesetak vatrogasaca, kojima iz vazduha pomaže avion MUP-a.

Portal Vijesti javio je, pozivajući se na riječi načelnika barske Službe zaštite Amira Muslića,da je požar prvo izbio na brdu Srbobran iznad željezničke pruge, da bi ga vjetar ‘odnio’ prema Brcima.

"Situacija je apsolutno pod kontrolom", rekao je Muslić medijima i dodao da su u akciju gašenja uključena tri aviona Direktorata. "Ima dovoljno ljudstva i nema nikakve opasnosti da će biti većih razmjera".

XS
SM
MD
LG