Linkovi

Brus Springstin otkazao koncert zbog diskriminacije


Springstin objavio saopštenje u kojem se navodi da su "neke stvari važnije od rok nastupa, a da je borba protiv predrasuda i netrpeljivosti jedna od njih", i izvinio se svojim obožavaocima, kojima će biti vraćen novac.

Jedan od najpoznatijih američkih rok muzičara Brus Springstin otkazao je koncert, koji je sutra trebalo da bude održan Severnoj Karolini, navodeći kao razlog novi zakon te američke savezne države, kojim se omogućava diskriminacija transrodnih osoba.

Springstin je objavio saopštenje u kojem se navodi da su "neke stvari važnije od rok koncerta, a da je borba protiv predrasuda i netrpeljivosti jedna od njih".

Legendarni muzičar izvinio se svojim obožavaocima, kojima će biti vraćen novac.

Gotovo rasprodati koncert trebalo je da se održi u dvorani "Grinsboro koloseum", čiji će vlasnici, kako prenosi dnevnik Vašington post, izgubiti i do 100 hiljada dolara zbog otkazivanja nastupa, za koji je karte kupilo više od 15 hiljada ljudi.

Od kada je Severna Karolina usvojila zakon kojim se transrodnim osobama zabranjuje da koriste kupatila prema rodu sa kojim se identifikuju, neke kompanije su odlučile da ponovo razmotre ili obustave planove za projekte u toj državi.

XS
SM
MD
LG