Linkovi

Broj Rusa u crnogorskim hotelima učetvorostručen


Ulcinj, Crna Gora
Ulcinj, Crna Gora

Turisti iz Rusije ostvarili su za prvih šest mjeseci ove godine četiri puta više noćenja u crnogorskim hotelima nego u istom periodu prošle godine, saopštili su crnogorski zvaničnici.

Broj ostvarenih noćenja turista iz Rusije u hotelskom smještaju u Crnoj Gori je i više nego učetvorostručen, jer su za prvih šest mjeseci ostvarili više od 179.000 noćenja”, saopštila je za podgoričke Vikend novine direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak-Kukavičić.

"Aktivnosti koje smo realizovali u prethodnom periodu na svim nivoima i turistički pokazatelji za šest mjeseci pokazuju pozitivne trendove rasta turističkog prometa, posjete i gostiju sa ruskog tržišta", navela je Radak-Kukavičić.

Ona je dodala i da je, prema zvaničnim statističkim podacima, u hotelskom smještaju u Crnoj Gori, tokom prvih šest mjeseci ove godine, boravilo blizu 30.000 turista iz Rusije, što je za oko 14 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

"Samo tokom prethodnih nedelju dana na Aerodrom Tivat je došlo više od 13.000 putnika iz Rusije što je porast od oko 15 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a obavljeno je 68 rotacija što je porast od 16 odsto u odnosu na isti period prethodne godine”, kažu u NTO.

U toj organizaciji ističu da je, tokom jula, prema podacima Aerodroma Tivat, zabilježen rast prometa putnika sa ovog tržišta do 22 odsto i rast prometa aviona do 20 odsto.

Ruske vlasti upozorili su ranije ove godine svoje građane da izbjegavaju putovanje na odmor u Crnu Goru, prije svega zbog navodnog antiruskog raspoloženja u ovoj zemlji nakon njenog ulaska u NATO.

XS
SM
MD
LG