Linkovi

Ejmi Vajnhaus pronađena mrtva


Ejmi Vajnhause tokom koncerta u Sao Paolu

Britanska policija saopštila je da je muzička zvezda Ejmi Vajnhaus pronađena mrtva u svom stanu u severnom Londonu i da se trenutno njena smrt vodi kao "nerazjašnjena".

Dvadeset-sedmogodišnja pevačica nekoliko puta se lečila od zavisnosti, kako od drige, tako i od alkohola, aposlednji put u maju ove godine. Poznata po brojnim tetovažama i neobičnim frizurama vodila je buran život koji su obeležila pijanstva i fizički obračuni sa njenim mužem i drugima.

Prošlog meseca ottkazala je celokupnu evropsku turneju pošto je na startu iste, u Beogradu, delovala dezorijentisano i nepovezano, na šta je publika reagovala negodovanjem i žvižducima.

Vajnhaus je rođena u porodici džez muzičara, a proslavila se 2003. svojim debitantskim albumom "Frenk". Njen stil, pod uticajem soula iz 1960-ih, bio je u to vreme veoma nekonvencionalan i smatra se da je uticao na neke pop-rok zvezde koje su se pojavile posle nje.

Svetsku slavu stekla je zahvaljujući svom drugom albumu "Back to Black", za koji je nagrađena Gremijem, i na kojem se pojavio verovatno njen najpoznatiji singl "Rehab".

XS
SM
MD
LG