Linkovi

Hejg u Tripoliju, NATO napada helikopterima


Hejg u Tripoliju, NATO napada helikopterima

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijem Hejg doputovao je u Libiju na razgovore sa liderima opozicije u pobunjeničkom uporištu Bengaziju.

Hejg je jedan najviših stranih zvaničnika koji su do sada posetili teritoriju pod kontorlom pobunjenika. Kako je rekao, planira da se sastane sa liderima Prelaznog nacionalnog saveta i demonstrira podršku libijskom narodu. Zajedno s Hejgom u delegaciji velike Britanije nalazi se i ministar za međunardoni razvoj Endrju Mičel.

Istovremeno, NATO počinje da primenjuje novu strategiju u ciljanju instalacija koje imaju veze sa libijskim liderom Moamerom Gadafijem.

Po prvi put od početka intervencije, alijansa je rano jutros poslala borbene helikoptere u misije niskog leta čiji su cilj bile instalacije libijske vojske. NATO je saopštio da su napade izveli britanski helikopteri tipa "Apač" i francuski "Tigrovi" i "Gazele". Prema tvrdnjama vojnih zvaničnika uništeno je oko 20 meta, među kojima objekat u kojem se nalazio radar i naoružani kontrolni punkt.

XS
SM
MD
LG