Linkovi

Britanski sindikat nudi suspenziju štrajka


Kopredsednik sindikata "Junajt“, Toni Vudli, izjavio je da će kabinsko osoblje kompanije "Britiš ervejz“ otkazati za sutra zakazani petodnevni štrajk, ako uprava vrati putne povlastice oduzete osoblju koje je učestvovalo u prethodnim štrajkovima. Vudli je izjavio da je u poslednjem trenutku to ponudio izvršnom direktoru "Britiš ervejza“, Viliju Volšu.

Ta ponuda je data ubrzo pošto su mediji preneli Vudlijevu izjavu da nema šanse za obnovu pregovora pre nego što u ponoć istekne krajnji rok za štrajk. Kabinsko osoblje britanskog avioprevoznika planira seriju štrajkova u trajanju od ukupno 15 dana, u okviru dugotrajnog spora o radnim mestima, platama i uslovima rada.

Vođe sindikata kažu da su zaposleni nezadovoljni planovima kompanije koji obuhvataju zamrzavanje plata i gašenje radnih mesta. Aviokompanija je saopštila da će i u slučaju štrajka obaviti većinu svojih letova, uključujući i više od polovine letova sa londonskog aerodroma Hitrou i sve letove sa aerodroma Getvik.

Štrajk bi povećao gubitke ugroženog avioprevoznika, koji je 2009. imao gotovo rekordni gubitak od preko 600 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG