Linkovi

Britanski general: Vojska će se teško izboriti sa Rusijom


Britanski vojnici
Britanski vojnici

Načelnik Generalštaba britanske vojske, general Nik Karter, upozorio je da zbog opasnog stanja u kom se nalazi, vojska neće biti u mogućnosti da odgovori na pretnje, prvenstveno ciljajući na Rusiju.

Prema izvodima iz govora generala Kartera, koji ćese obratiti u Kraljevskom institutu za objedinjene službe, naglašava se da će se Britanija teško izboriti sa Putinovom osnaženom vojskom.

Dodaje se da su vlasti u Kremlju iskoristile svoje napredne sposobnosti u konfliktima u Siriji i Ukrajini i da je Putin spreman da lansira rakete dugog dometa i brzo angažuje veliki broj borbenih trupa.

Slab ekonomski rast, rastući državni dug i moguće druge negativne posledice Bregzita, primoravaju vladajuće konzervativce da razmisle o sredstvima koje mogu priuštiti za ulaganje u vojsku.

"Pretnje s kojima se suočavamo nisu udaljene hiljade kilometara, već su sada na evropskom pragu. Videli smo da sajber rat može da se vodi i na bojnom polju, ali i da poremeti živote običnih građana. Mi u Britaniji nismo imuni na to", navodi se u govoru.

XS
SM
MD
LG