Linkovi

Nevreme u Velikoj Britaniji


U Velikoj Britaniji nova oluja izazvala dodatne nevolje u već poplavljenim područjima. Procenjuje se da šteta iznosi 825 miliona dolara.

Nevreme, ali drugačije vrste, pogodilo je i Veliku Britaniju, gde je jedna je osoba poginula, a više od stotinu hiljada ljudi ostalo bez struje.

Oluja, praćena vetrovima brzine i do 160 kilometara na sat, izazvala je nove nevolje u već poplavljenim područjima, kao i saobraćajni kolaps širom zemlje. Tokom noći na njenom putu našli su se Vels i zapadni delovi Engleske, dok su upozorenja zbog poplave na snazi u većem delu južne i zapadne Velike Britanije, prenose zapadne agencije.

Delovi jugozapadne Engleske su već nedeljama pod vodom, posle najkišovitijeg januara u zemlji u poslednjih 250 godina. Reka Temza je na nekim mestima dostigla svoj najviši vodostaj u poslednjih 60 godina i već plavi područja na prilazima Londonu.

Oko hiljadu domova je evakuisano do sada. Nevreme je poremetilo i saobraćaj - mnogi mostovi i autputevi su zatvoreni, a železničke linije otkazane.

Dosadašnja počinjena šteta od poplava procenjuje se na 825 miliona dolara, sa izgledima da se dalje poveća.

Uprkos današnjem kratkotrajnom poboljšanju, meteorološke službe su najavile da će se nevreme nastaviti.
XS
SM
MD
LG