Linkovi

"Breathe Carolina" planiraju novi album


 Članovi benda "Breathe Carolina"
Članovi benda "Breathe Carolina"

2009. “Breath Carolina” su po prvi put nastupili na jednom od glavnih festivala alternativne rok muzike - Vans Warped Tour.

Kajl Iven i Dejvid Šmit 2007. godine formirali su alternativni rok bend “Breathe Carolina” a sada su deo putujućeg muzičkog festival Vans Warped Tour, i u okviru te turneje su pre nekoliko dana nastupili u Londonu. Dopisnik Glasa Amerike Leri London razgovarao je sa Ivenom i Šmitom kada je jedna od stanica festival bio gradić Kolumbija u Merilendu, nadomak Vašingtona.

2009. “Breath Carolina” su po prvi put nastupili na jednom od glavnih festivala alternativne rok muzike - Vans Warped Tour. O uspehu koji su ostvarili svedoči činjenica da sada imaju jedan od udarnih nastupa na glavnoj bini.

"Ovo je treća godina da sviramo na ovom festivalu. Mnogo smo radili na tome i srećni smo što smo tu”, navodi Dejvid Šmit.

“Dejv i ja sviramo od malih nogu. Uživamo što smo ovde, u društvu drugih muzičara, lepo je što možemo svima da zahvalimo na podršci”, kaže Kajl Iven.

Proces pisanja pesama je kolektivni trud članova benda Breathe Carolina.

“Okupimo se, svako izbacuje svoje ideje, sve dok se jedna ne dopadne svima I onda krećemo odatle”, priča Šmit.

2011. Breath Carolina su proizveli pesmu “Blackout” koja je dospela na listu top 20 u SAD, i zauzela vrh britanske liste alternativne muzike. Ove godine su ponovili taj uspeh pesmom “Hit and Run.”

“Hteli smo da napišemo zabavnu pesmu uz koju će ljudi moći da igraju, ali istovremeno misle o njenom tekstu, da kažu – ovo je ludo.”

Ove godine, Breathe Carolina su ponovo objavili svoj album iz 2010. “Hell Is What You Make It” i nazvali ga “Reloaded.”

“Imamo pesme koje ćemo snimiti u januaru i februaru, i puno pesama koje čekaju da se objave. Mi smo ih slušali na stotine puta tako da želimo da ih i drugi čuju I nadam se da će im se dopasti koliko i nama”, kaže Kajl.

Breathe Carolina je zanimljivo ime za bend. Dejv Šmit ga je bukvalno sanjao pre devet godina.

“Uvek mi je teško da to objasnim. Sanjao sam kako neka žena živi moj život a ja to sve posmatram kao gledalac, probudio sam se i to mi je stajalo u svesti nekih pet godina dok nismo osnovali bend. Osećao sam da je Kerolajna pravo ime, i želeo da ga iskoristimo u imenu benda.”

Posle nastupa u Londonu u okviru festival Vans Warped Tour, Breathe Carolina planiraju da se do kraja godine vrate u studio i započnu rad na svom sledećem projektu.
XS
SM
MD
LG