Linkovi

Brazilski fudbalski tim stradao u avionskoj nesreći


Spasioci pretražuju olupinu čarter aviona koji se srušio kasno sinoć u planinama Kolumbije
Spasioci pretražuju olupinu čarter aviona koji se srušio kasno sinoć u planinama Kolumbije

Najmanje 76 ljudi je poginulo kada se avion kojim su putovali članovi brazilskog fudbalskog tima Šapekoense srušio kasno sinoć blizu Medeljina u Kolumbiji.

Prvobitno je javljeno da je nesreću preživelo petoro od ukupno 81-og putnika i člana posade, ali je brazilski golman Markos Danilo Padilha preminuo na putu za bolnicu.

Avion u vlasništvu male venecuelanske aviokompanije LaMia poleteo je iz Bolivije da bi fudbaleri igrali u finalu Kupa Južne Amerike.

Spasilačkim ekipama bio je otežan prilaz mestu nesreće zbog planinskog terena i slabe vidljivosti.

Šef agencije za civilnu avijaciju u Kolumbiji Alfredo Bokanegra izjavio je da vlasti nisu odbacile mogućnost da je avion ostao bez goriva pre pada, ali je istraga koncentrisana na mogući električni kvar na letelici.

Predstavnici uprave Atletika Šapekoense saopštili su da je formiran krizni centar u prostorijama kluba za rođake i prijatelje poginulih fudbalera.

Rivali Šapekoensea na Tviteru su pozvali navijače da se obuku u belo i prisustvuju bdenju sa svećama na gradskom fudbalskom stadionu da bi odali poštu poginulima.

Brazilski predsednik Mišel Temer izjavio je da će vlada učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne timu i ublaži bol članovima porodica igrača i novinara, koji su nastradali u nesreći.

Južnoamerička fudbalska asocijacija otkazala je sve aktivnosti do daljnjeg.

XS
SM
MD
LG