Linkovi

Bouvijev trijumfalni povratak


Dejvid Bouvi se posle 20 godina vratio na vrh britanske top liste novim albumom, koji jedan kritičar naziva najvećim povratkom u istoriji rokenrola.

Dejvid Bouvi se posle 20 godina vratio na vrh britanske top liste albuma sa kolekcijom novih pesama koju je jedan kritičar nazvao najvećim povratkom u istoriji rokenrola.

Album "The Next day", koji je dve godine sniman u tajnosti, zauzeo je prvo mesto već prve nedelje od objavljivanja. Do sada je prodato više od 94 hiljade kopija, čime je postao najprodavaniji album u 2013.

Bouvi je u januaru iznenadio svoje obožavaoce i muzičku industriju neočekivanim objavljivanjem singla "Where are we now", na svoj 66. rođendan, i najavom da će u martu biti izdat album sa novim pesmama.

Slavni muzičar klonio se javnosti od kada je doživeo srčani udar na turneji 2004, a poslednji put je svirao uživo 2006. Bouvijev 27. studijski album, postao je njegov prvi album na vrhu top-lista posle "Black Tie White Noise" iz 1993. godine. Kritičari su pozitivno ocenili album koji se ubrzo posle objavljivanja našao na vrhu I-Tunes lista u 40 zemalja.

Sada se postavlja pitanje kako će proći u Sjedinjenim Državama, gde se Bouvijevi albumi nikada nisu našli na prvom mestu...
XS
SM
MD
LG