Linkovi

Troje privedenih u vezi sa napadom u Bostonu


Kamere ispred federalne sudnice Džon Džozef Mokli u Bostonu, 1. maja 2013. Troje novih osumnjičenih privedeno je u okviru istrage bombaških napada za vreme Bostonskog maratona.

Bostonska policija je saopštila da su uhapšene još tri osobe u vezi sa istragom smrtonosnih eksplozija na Bostonskom maratonu,

Bostonska policija je saopštila da su uhapšene još tri osobe u vezi sa istragom smrtonosnih eksplozija na Bostonskom maratonu, za koje vlasti tvrde da su pomagale bombašu Džoharu Carnajevu posle napada 15. aprila.

Policijski zvaničnici i zastupnici odbrane saopštili su da su dve osumnjičene osobe došle iz Kazahstana na studije na Univerzitetu države Masačusets u Darmutu, školi u koju je bio upisan i Carnajev.

Dvojica osumnjičenih, Dijas Kadirbajev i Azamat Tažejakov, zadržani su u pritvoru duže od nedelje, s obrazloženjem da su prekršili studentske vize. Vlasti ih optužuju za ometanje pravde i pokušaj uništavanja lep top kompjutera i ruksaka sa petardama koji su pripadali Carnajevu. Saopšteno je da je ruksak, zajedno sa petardama, pronađen na deponiji đubreta.

Treći optuženi, Amerikanac Robel Philipos, optužen je za davanje lažnih izjava tokom istrage. Sva trojica su stari 19 godina.

Posle njihovog hapšenja, policija je putem Tvitera poručila da „nema opasnosti za javnost“. U međuvremenu, udovica Tamerlana Carnajeva je zatražila da se njegovo telo preda porodici.
XS
SM
MD
LG