Linkovi

Bombaški napadi u Avganistanu i Indoneziji


Pripadnici avganistanskih bezbednosnih snaga na mestu napada bombaša samoubice u Kabulu, 13. novembra 2019. 13, 2019. (AP Photo/Rahmat Gul)

Sedam ljudi je ubijeno, a sedam ranjeno u eksploziji automobila-bombe ispred vladine zgrade u avganistanskom glavnom gradu Kabulu u sredu.

Za sada, niko nije preuzeo odgovornost za napad koji je izveden ispred sedišta ministarstva unutrašnjih poslova i koji se dogodio dan nakon što je avganistanska vlada oslobodila tri visokopozicionirana talibanska lidera u zamenu za dva Zapadnjaka - Amerikanca i Australijanca, koje islamska pobunjenička grupa država od 2016.

Napad na policijsku stanicu u Indoneziji

Bombaški napad, za koji se pretpostavlja da je bio samoubilački, izveden je i na policijsku stanicu na indonežanskom ostrvu Sumatra u sredu ujutro.

Forenzičari na mestu eksplozije u Medanu, severna Sumatra, Indonezija, 13. novembra 2019.
Forenzičari na mestu eksplozije u Medanu, severna Sumatra, Indonezija, 13. novembra 2019.

Vlasti smatraju da je bombaš-samoubica bio jedina žrtva u napadu u gradu Medanu, dok je jedan policajac ranjen. Niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Policijske stanice česta su meta samoubilačkih napada u najvećoj zemlji sa muslimanskim većinskim stanovništvom na svetu, koja se godinama bori protiv islamskih pobunjenika.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG