Linkovi

Bojanke za odrasle - hit u izdavaštvu


Bojanke za odrasle činile su polovinu bestselera u SAD u decembru.
Bojanke za odrasle činile su polovinu bestselera u SAD u decembru.

Bojanke za odrasle su profitabilan biznis i u decembru su činile polovinu od 10 najprodavanijih knjiga u Sjedinjenim Državama.

Bojenje voštanim i drvenim bojicama je obično aktivnost za djecu koja im pomaže da prepoznaju boje, da izraze svoju kreativnost i razvijaju motoriku. Takođe može da bude relaksirajuća – iako taj faktor vjerovatno nije toliko važan djeci, koliko jeste odraslima koji u sve većem broju boje da bi se opustili. Zbog toga, raste popularnost bojanki za odrasle.

Trina Lusido kreira bojanke, a inspiraciju za njih nalazi svugdje oko sebe.

“Jednog dana sam vidjela prelijep list i onda sam uradila cijelu stranicu o lišću. Tako da neke potiču od skica, u pojedinim slučajevima me inspiriše jedna riječ, dok nekad jednostavno vidim nešto na zemlji i to mi je inspiracija”.

Trinina najnovija bojanka zove se “Boji, piši i stvaraj: Dnevnik bojenja”. Na 40 stranica nalaze se crteži i proredi za pisanje.

“Cilj ove knjige je da inspiriše ljude da budu kreativni. Od drugih ljudi sam čula da kupuju ove bojanke za bolesne ili one koji prolaze kroz težak period. Osjećaju da im ovo na neki način pomaže, da gotovo ima terapeutske osobine”.

Bojanke za odrasle su profitabilan biznis i u decembru su činile polovinu od 10 najprodavanijih knjiga u Sjedinjenim Državama. “Boji, piši i stvaraj” je najnoviji dodatak izdanjima Trine Luside, koja je prije dvadeset godina prvo počela sa ručno izrađenim razglednicama.

Tokom godina je kreirala niz kolekcionarskih predmeta napravljenih od papira, tkanine i starinskih materijala.

Ekspert za biznis i marketing Hilari Tatersal kaže da bojanke pomažu Trini da razvije svoj posao na internetu pod nazivom Jubilee Flea, i da se okrene masovnoj proizvodnji.

“Mnogi od njenih proizvoda koje sam godinama lično prodavala i zastupala su bili unikati. Da bi ste zabilježili komercijalan uspjeh, potrebne su vam stotine i nadam se hiljade i desetine hiljada”.

Lusidine bojanke takođe su prodaju u lokalnim radnjama gdje su odrasli više nego spremni da sjednu i prionu na posao.

“Veoma je relaksirajuće. Svaki stres jednostavno nestane. Oslobađa vaš um. Volim njene male ptice. Ima nešto u njima što me zasmijava. Zbog toga crteže sa pticama ostavljam za kraj”, priča mušterija Suzan Džekson.

Za sada postoji velika potražnja za ovim knjigama, zbog čega je Lusido srećna i zaposlena.

XS
SM
MD
LG