Linkovi

Srušio se Boing 737 blizu Havane


Mesto nesreće u blizini aerodroma Hoze Marti u Havani, 18. maja 2018.

Kubanski putnički avion sa 104 putnika i 9 članova posade srušio se u polje juke ubrzo posle poletanja sa međunarodnog aerodroma u Havani. Još nema podataka o žrtvama a lokalni stanovnici izjavili su za Asošijejted Pres da su videli najmanje jednog preživelog kako ga odvoze kolima hitne pomoći.

Vojni oficir koji je želeo da ostane anoniman rekao je novinarima da po svemu sudeći ima troje preživelih koji su u kritičnom stanju, ali drugi zvaničnici nisu želeli da potvrde tu cifru.

Vatrogasci su pokušali da ugase požar na Boingu 737, koji je poleteo na kratko putovanje ka istočnom kubanskom gradu Holguinu, kada se srušio ubrzo posle poletanja sa Međunarodnog aerodroma Hoze Marti.

Avion leži u polju juke i po svemu sudeći je teško oštećen i izgoreo. Vladini zvaničnici, među kojima i predsednik Miguel Dijaz-Kanel pohitali su na mesto nesreće gde se nalazi i veliki broj radnika hitne pomoći.

Državni list "Granma" objavio je da je u trenutku nesreće letelicom upravljala strana posada.

Avion je iznajmila kompanija Kubana de Aviasion, koja je proteklih meseci povukla mnoge od svojih starih aviona zbog mehaničkih problema. Prvi potpredsednik Kube, Salvador Valdes Mesa, sastao se u četvrtak sa predstavnicima aviokompanije da razgovara o tome kako da se unapredi njena usluga, koju oštro kritikuju mnogi Kubanci.


Facebook Forum

XS
SM
MD
LG