Linkovi

Preminuo slavni pevač Bobi Vomak


Pevač Bobi Vomak
Pevač Bobi Vomak

Legendardni američki soul pevač poznat je po brojnim hitovima, dok je neke od najvećih napisao za druge umetnike

Slavni američki soul pevač Bobi Vomak preminuo je juče u 71. godini. Poznat je po hitovima Across 110th Street, If You Think You're Lonely Now, That's The Way I Feel About 'Cha, and Woman's Gotta Have It.

Neke od najvećih hitova napisao je pak za druge umetnike, među kojima su Vilson Piket, Areta Frenklin, Džo Teks i Dasti Springfild. Karijeru je započeo 1950 -tih u Klivlendu, kao član gospel grupe Curtis Womack and the Womack Brothers, sa braćom - Kurtisom, Harijem, Sesilom i Frendljem Juniorom. Bio je i gitarista u bendu Sema Kuka.

Legendarni pevač je sa braćom napisao i snimio pesmu It's All Over Now, koju se obradili Rolingstonsi. Njihova verzija je zatim dospela na vrh britanske top liste. Bobi Vomak je uticao na generacije izvođača, dok je 2009. primljen u Kuću slavnih rokenrola.

Decenijama se borio sa zavisnošću od narkotika i zdravstvenim problemima, dok je poslednjih godina bolovao od Alchajmerove bolesti. Nastavio je da radi i nakon što mu je postavljena dijagnoza, a 2012 je objavio prvi album nakon više od decenije. Sledećeg meseca je trebalo da započne evropsku turneju.

XS
SM
MD
LG