Linkovi

Blizu Libije se udavilo oko 90 migranata


Međunarodna organizacija za migraciju (IOM) saopštila je da se strahuje da se oko 90 migranata udavilo blizu libijske obale nakon što se brod, na kojem su pokušavali da pređu Mediteran, prevrnuo u petak ujutro.

Tri osobe su preživele, a 10 tela je isplivalo na obalu. Preživeli su saopštili humanitarnim radnicima da su većina migranata na brodu bili Pakistanci, koji čine sve veći broj onih koji pokušavaju da se iz severne Afrike domognu Italije.

"Procenili su da se oko 90 ljudi udavilo kada se brod prevrnuo, ali bi i dalje trebalo da verifikujemo tačan broj osoba koje su izgubile život tokom tragedije", saopštila je portparolka IOM-a Olivija Hedon na konferenciji za novinare u Ženevi.

Među potvrđenim žrtvama su dva Libijca, dok su ostatak Pakistanci.

Drugi portparol IOM-a, Leonard Dojl, rekao je televiziji Rojtres da se veruje da je brod, kojim su upravljali krijumčari, napustio obalu u četvrtak pre nego što se prevrnuo u petak ujutro.

Prije incidenta, veruje se da je u Evropu ove godine do sada stiglo više od 6600 migranata, dok je 246 poginulo, pokazuju podaci Međunarodne organizacije za migraciju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG