Linkovi

Četvrti dan sukoba Hamasa i Izraela


Uništena kuća u kojoj je pet članova porodice Ganam ubijeno u izraelskom vazdušnom udaru, u izbegličkom kampu u Rafi, 11. jula 2014.

Borbe na Bliskom istoku se pojačavaju dok Izrael četvrti dan nastavlja ofanzivu na Gazu a paelstinski ekstremisti nastavljaju raketne napade na jevrejsku državu. Danas je prvi put raketna vatra potekla iz Libana.

Palestinski zvaničnici tvrde da je u izraelskoj ofanzivi u Gazi do sada stradalo više od 100 osoba, dok premijer jevrejske države Benjamin Netanjahu ističe da neće podleći međunarodnom pritisku da okonča vojnu kampanju.

Netajahu je poručio da nema tog pritiska koji će sprečiti Izrael da se bori sa "teroristima" koji pozivaju na njegovo uništenje.

Četvrtog dana izraelske ofanzive u Gazi nastavljaju se i raketni napadi Hamasa na jevrejsku državu. Ekstremisti iz Gaze lansirali su oko 550 projektila ka Izraelu u poslednjem sukobu, ali bez izraelskih žrtava.

Visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj u međuvremenu je pozvala sve strane na mir, dodajući da put nasilja vodi jedino ka smrti, razaranju i nepoverenju.

XS
SM
MD
LG