Linkovi

Bivši Trampov savetnik Flin traži imunitet za svedočenje o Rusima


Arhiva - Savetnik Bele kuće za bezbednost, Majkl Flin, 13. februara 2017.
Arhiva - Savetnik Bele kuće za bezbednost, Majkl Flin, 13. februara 2017.

Bivši savetnik predsednika SAD Donalda Trampa za nacionalnu bezbednosti, Majkl Flin, ponudio je da sarađuje u kongresnoj istrazi koja traga za kontaktima između savetnka Trampove kampanje i Rusa, sve dok mu bude garantovan imunitet od sudskog gonjenja.

Vol strit žurnal javio je u četvrtak da Flin razgovara u pokšaju da dobije obećanje o imunitetu, ali da niko nije pristao na njegove uslove.

Video (engleski jezik): Taktika ruskog mešanja u izbore razotkrivena u saslušanju pred Senatom

Russian Election Meddling Tactics Exposed at Senate Hearing
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

"General Flin svakako ima šta da ispriča, i on vrlo želi da to ispriča, ukoliko okolnosti dozvole", rekao je Robert Kelner, Flinov advoka, u izjavi koja je objavljena kasnije u četvrtak. "Mi sada nećemo komentarisati detalje rasprave između savetnika generala Flina i senatskh i kongresnih Komiteta za tajne službe, osim što ćemo potvrditi da su se takve rasprave vodile".

Kelner je rekao da "ni jedna razumna osoba... ne bi pristala na ispitivanje pod tako snažno politizovanim okruženjem 'lova na veštice', bez garancija protiv nefer procesa".

Arhiva - Ruski ambasador u SAD, Sergej Kisljak, razgovara sa novinarima u Vašingtonu, 13. januara 2017.
Arhiva - Ruski ambasador u SAD, Sergej Kisljak, razgovara sa novinarima u Vašingtonu, 13. januara 2017.

Flin, penzionisani general, bio je prisiljen da podnese ostavku na poziciju jednog od najbližih Trampovih savetnika, nakon što je otkriveno da je pogrešno obavestio potpredsednika Majka Pensa o svojoj komunikaciji sa ruskim ambasadorom u SAD, Sergejom Kisljakom.

Komiteti Predstavničkog doma i Senata rade na otkrivanju toga da li je neki saradnik Donalda Trampa možda koordinisao svoje poteze sa agentima ruske vlade, koji su tražili način da se umešaju u prošlogodišnje predsedničke izbore.

XS
SM
MD
LG